Lauren Knowles iz Aberdina, u Škotskoj, bila je presretna kada je test za trudnoću pokazao da je ponovno trudna.

test-trudnoca

Trudnoća je tekla uobičajenim tijekom sve do početka osmog tjedna, kada joj je na koži izbio jak osip. Liječnici su je poslali na skener, koji je otkrio užasavajuću istinu: Njezina “nerođena beba” zapravo je bila smrtonosna bolest.

Rekli su joj da boluje od zloćudne hidatiformne mole, vrste tumora zbog koje dolazi do grozdastog zadebljanja posteljice.

”Tumor je rastao u maternici na isti način kao što bi rasla beba, lučili su se isti hormoni, a testovi trudnoće su svaki put bili pozitivni. Nije bilo šanse da pomislim da je rak, ali nakon što sam počela krvariti, napravila sam još neke testove, a snimka je pokazala da je masa u mojoj maternici rak i odmah sam podvrgnuta terapiji”, priča Lauren, koja danas živi u Perthu u Australiji, piše Blic.

Loading...

Tumor se, međutim, uporno vraćao.

Jednoga dana dok je ljuljala sina u parku, pogledala je u zemlju i vidjela krv na sve strane. Hitno je odvezena u bolnicu, nakon čega je imala šest ciklusa visokotoksične terapije. Za tih sedam dana opala joj je sva kosa. Nakon pet mjeseci, njezino stanje je nastavilo da se pogoršavati u travnju 2015. A onda je jednog dana osjetila jake grčeve u stomaku.

“Imala sam užasne bolove, ustala sam iz kreveta i otišla u toalet zajedno sa stalkom za infuziju. Čim sam sjela, počela sam se napinjati. Bilo je vrlo bolno. Kada je bol prošla, ustala sam i pogledala u WC školjku, u kojoj je bila velika crna masa”, priča Lauren.

“Osjetila sam ogromno olakšanja i zahvalnost što je tumor najzad izašao iz mog tijela.”

Tumor veličine kruške oštetio joj je maternicu i doktori su je upozorili da će teško ponovo da zatrudni. Samo tri mjeseca kasnije ostala je u drugom stanju. Rodila je kćerkicu Indy, koja danas ima deset mjeseci.

Loading...

test-trudnoća-3

“Sve vrijeme sam bila u strahu da je opet molarna trudnoća i nisam mogla da uživam u njoj. Kada smo prvi put otišli na ultrazvuk, vidjela sam otkucaje bebinog srca i nisam mogla plakati od sreće”, priča ona.

Indy je rođena pet tjedana prije termina carskim rezom, ali je “potpuno savršena”.

“Želim svima reći da nikada ne treba gubiti nadu, čak i kada vam se čini da je nešto nemoguće”, kaže Lauren.

Izvor: blic.rs