Policajac Džodi Tompson je video svašta u svojoj dugogodišnjoj karijeri, ali ga ništa nije toliko dirnulo kao sudbina dečaka koga su roditelji surovo zlostavljali. Da bi ga spasao patnji odlučio je da ga usvoji.

policajac-djecak

Dirljiva priča je počela pre dve godine u Potou (američka savezna država Oklahoma), kada su Tompsona radio-vezom obavestili o užasnom slučaju zlostavljanja deteta. Odmah se uputio na lice mesta, gde ga je dočekao potresan prizor.

Džona su vezali kaiševima i strpali ga u kantu za đubre punu ledene vode. Telo mu je bilo prekriveno modricama i oderotinama. Na glavi je imao veliku čvorugu. Imao je osam godina.

– Na njemu nije bilo nijednog mesta bez povrede. To je bilo najstrašnije što sam ikada video – ispričao je Tompson u petak za CBS News.

Dečaka, koji je drhtao od hladnoće, uvio je u ćebe i nakon što su istražitelji dokumentovali povrede, odveo ga u bolnicu. Nije ga napuštao dok je bio na hitnom prijemu, ali ni kada su ga premestili na odeljenje za intenzivnu negu.

Loading...

Sledećeg jutra je doneo odluku:

– Znao sam da će biti na sigurnom samo ako ga odvedem kod sebe – kaže on.

U početku mu je bio hranitelj, a sedam meseci kasnije je doveo i njegovu sestricu Pejzli, koja se rodila dok je majka bila u zatvoru.

Porodica Tompson sada ima troje biološke i dvoje usvojene dece

Sve se to događalo u trenutku kada su Tompsonovi i sami očekivali prinovu: treće biološko dete.

– Nisam mogao ni da sanjam da ću imati toliko veliku porodicu. Ali, Bog je imao drugi plan i sada je tako. Sve ih volim – kaže Džodi.

Loading...

U međuvremenu su usvojili Džona i Pejzli, a desetogodišnji Džon ređa petice u školi.

– Jak je i izdržljiv i prebrodio je svoju prošlost – kaže Džodi.

Ove nedelje, policajac dobrog srca primio je priznanje za svoja dela.

– Zbog ljudi poput tebe sam ponosan na naše čuvare zakona – rekao mu je šef policije, a Džodi dodaje:

– Budite saosećajni, jer nikada ne znate šta vas čeka u životu.

Izvor: blic.rs