Ovo zaslužuje da se čuje!

motorista

U želji da zahvali što je život njegove ćerke spašen, i da hrabro delo ne ostane samo na ulicama Budve, već da crnogorska javnost zna kakvih ljudi ima, Dragan Božović javio se juče Dnevnim novinama i ispričao nam kako je Budvanin Branislav Babović njegovoj trogodišnjoj devojčici spasio život.

“Moja supruga je stala ispred jedne trafike da uplati dopunu za telefon, a ćerkica je stajala pored nje. U deliću sekunde, dok je supruga plaćala račun, moja devojčica je krenula da pređe ulicu, dok joj se približavao beli teretni kombi. Nedaleko od pomenute trafike nalazio se Babović. Kad je ovaj momak spazio kombi koji je išao ka malenoj, istrčao je na ulicu, uhvatio moju ćerkicu i odbacio ja na trotoar. Ovaj joj je mladić spasao život”, ispričao je Dragan Božović Dnevnim novinama.

Loading...

Spašavajući devojčicu, Babović je povredio levu nogu, jer mu je, kako kaže Božović, vozilo prešlo preko stopala i pokidalo deo tetiva.

“Pritrčali smo da mu pomognemo, ali je momak već bio ustao. Pitali smo ga kako se zove, on nam je odgovorio da njegovo ime nije bitno, već samo da je malena dobro. U znak zahvalnosti ponudio sam mu sto evra, koliko sam imao u novčaniku, on me je pogledao i rekao: “Gospodine, nema potrebe za tim, čovek kad ima srce ima sve”, rekao je Božović.

Božović kaže da se raspitao kod radnice u trafici pred kojom se sve ovo dešavalo ko je momak koji je spasao život njegovom detetu.

“Rekla mi je da se o tom momku priča da je “budvanski heroj”, da je u još nekoliko sličnih situacija isto reagovao, ugrožavajući svoj život da bi spasio tuđi”, ispričao nam je Dragan Božović.

Loading...

Dnevne novine su uspele da se čuju i sa “budvanskim herojem” Branislavom Babovićem, koji je u startu rekao da bi opet uradio isto.

“Ugledao sam devojčicu na ulici, ona je preplašeno stajala, a kombi je išao prema njoj. Slučajno sam se tu našao, odnosno s druge strane ulice. Kada sam vidio situaciju, nisam nijedan tren oklevao! Ni sekunde se nisam dvoumio da reagujem. Uspeo sam da odgurnem malecku. Uhvatio sam je za struk i odbacio na trotoar. Znao sam da rizikujem svoj život, ali ne žalim”, kaže Babović.

Napominje da ne mari za povredu koju je zadobio od udara kombija.

“Kad se sve ovo dogodilo dotrčali su roditelji, kao i oni koji su se tu zatekli i zahvaljivali mi. Rekao sam, iz punog srca, da mi je drago što sam se našao tu da pomognem. I opet bih isto uradio da se nađem u takvoj situaciji. Dok sam odlazio, čuo sam majku djevojčice: “Momak, a vaša noga?” Odgovorio sam da sam spasio jedan život i da sam dobro. Sve bih opet isto uradio, jer svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek”, skromno priča Babović.

Izvor: espreso.rs