20. januara 2016. Laura Hillier je preminula u 18. godini života. Preminula je od akutne mijeloične leukemije dok je čekala na transplantaciju.

djevojka-kovceg-2

U trenutku smrti, Laura je bila okružena svojim voljenima, u bolnici u Kanadi.

Lauri je prvo dijagnosticiran rak kada je imala 13 godina. Bila je u remisiji 4 godine, a onda se u maju 2015. godine bolest vratila.

djevojka-kovceg-3

Loading...

U srednjoj školi Nelson High u Ontariju Laura je bila poznata po svojoj ljubavi za glazbu i kazalište.

U četvrtom razredu srednje škole uspjela je primiti svoj godišnjak prije nego je preminula, no njezini su kolege i roditelji htjeli održati pogreb koji bi bio poput pravog maturalnog oproštaja.

Da bi se obilježio njezin život, njezino zarazno veselje i njezin veliki talent, okupili su se Laurina obitelj, prijatelji, susjedi, učitelji, razredni kolege, bolničko osoblje i suradnici kako bi njezin lijes pretvorili u godišnjak zadivljujućih razmjera.

Po cijelom su lijesu bile rukom ispisane bilješke, u različitim bojama.

Snažne slike Laurinog istančanog bijelog lijesa, prekrivenog šarenim bilješkama, brzo su se proširile društvenim mrežama. Natpisi su topli, osobni i dirljivi.

Loading...

Bila si zaljubljenica u glazbu. Bila si umjetnica. Bila si razumijevanje. Bila si moja najbolja prijateljica.

Život je pjesma… Pjevaj dok ti je srce sretno.

Jako hrabra i snažna. Uvijek ćeš biti junakinja.

U sprovod je lijepo uklopljena i Laurina najdraža boja – ljubičasta. Od prelijepog cvijeća do odjeće koje su nosili nazočni, bilo da je to šal ili kravata.

Izvor: novizivot.net